Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Λειτουργία Σχολής Διεύθυνσης Ορχήστρας στην Αλεξανδρούπολη

Η πρώτη Σχολή Διεύθυνσης Ορχήστρας σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα μετά τη Θεσσαλονίκη θα λειτουργήσει στο Ωδείο Φαέθων στην Αλεξανδρούπολη. Στη σχολή θα διδάσκει ο συνεργαζόμενος Αρχιμουσικός της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ) και της Εθνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης (ΕΡΤ), απόφοιτος της Μουσικής Ακαδημίας του Βερολίνου,



Χρύσανθος Αλησάφης. Το γεγονός είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους μουσικούς της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας - Θράκης, αφού τους δίνεται η δυνατότητα να σπουδάσουν το ανώτατο παρεχόμενο μουσικό δίπλωμα του ελληνικού κράτους σε μουσικό εκπαιδευτήριο της περιοχής τους.
Το νομοθετικό πλαίσιο για τις σπουδές Διεύθυνσης Ορχήστρας υφίσταται μόλις την τελευταία πενταετία στην Ελλάδα, οπότε μέχρι πρότινος οι ενδιαφερόμενοι σπούδαζαν αναγκαστικά στο εξωτερικό. Με τα νέα δεδομένα, τα ελάχιστα Μουσικά Εκπαιδευτήρια που λειτουργούν τη συγκεκριμένη Σχολή στη χώρα μας δίνουν τη δυνατότητα στους Έλληνες μουσικούς να ολοκληρώσουν τις πενταετείς προβλεπόμενες σπουδές στην Ελλάδα και να διεκδικήσουν μία από τις θέσεις Αρχιμουσικού στις ελληνικές ορχήστρες και φιλαρμονικές, αλλά και να δημιουργήσουν νέα φυτώρια στο μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής επικράτειας, στο οποίο δυστυχώς, σε αντίθεση με τις γείτονες χώρες, δεν υφίστανται μόνιμα ορχηστρικά σύνολα.
Τα μαθήματα ξεκινούν τον τρέχοντα μήνα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν περισσότερες πληροφορίες για τις προϋποθέσεις εγγραφής, για την προβλεπόμενη διαδικασία εισαγωγικών εξετάσεων κ.λ.π. στο τηλέφωνο 25510-28757 από τις 3.00 μ.μ. έως τις 10.00 μ.μ.      
ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου