Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Σεμινάριο Προφορικής Ιστορίας στο Ε.Μ.Θ.

Η Ένωση Προφορικής Ιστορίας σε συνεργασία με το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης διοργανώνει σεμινάριο Προφορικής Ιστορίας στις 5-6 Ιουλίου 2014 στον πολυχώρο του μουσείου, με διδάσκουσες τη Ρίκη Βαν Μπούσχοτεν, Αν. Καθηγήτρια στο Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας & Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας – Πρόεδρος της ΕΠΙ και την Ποθητή Χαντζαρούλα, Επικ. Καθηγήτρια στο Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου – Αντιπρόεδρος της ΕΠΙ...

Στο σεμινάριο θα γίνει μια εισαγωγή στην προφορική ιστορία και τη μνήμη, θα καλυφθούν θέματα που αφορούν στην τεχνική της συνέντευξης, τη σχέση ερευνητή/πληροφορητή, τον τεχνικό εξοπλισμό, τα μετά τη συνέντευξη (δηλ. δημιουργία μεταδεδομένων) και τα δεοντολογικά. Ιδιαίτερη μνεία θα γίνει στην αξιοποίηση των προφορικών μαρτυριών από ένα μουσείο. Αναλυτικά το πρόγραμμα.

Το σεμινάριο διεξάγεται στο πλαίσιο της δημιουργίας Ομάδας Προφορικής Ιστορίας Αλεξανδρούπολης στο ΕΜΘ.

Υπεύθυνος: Γιάννης Κουκμάς, Κοινωνικός Ανθρωπολόγος, MA Ευρωπαϊκή Ιστορία, MSc Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων.

Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής στο 2551036663 και στο info@emthrace.org.
Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η συμμετοχή είναι 20 Ευρώ για μη μέλη της ΕΠΙ (10 Ευρώ για φοιτητές) και δωρεάν για τα μέλη της ΕΠΙ (εγγραφές θα γίνονται και κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου