Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Ιστορική Διάλεξη από τους ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ στα «Ελευθέρια-2014»

Την Τρίτη 6 Μαΐου 2014 ο Σύλλογος «ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ – Γνώση και Δράση» διοργάνωσε στο Κέντρο Θρακικών Μελετών, διάλεξη με θέμα «Ιστορική Διαδρομή του Διδυμότειχου στα Βάθη των Αιώνων».
Η εκδήλωση σημείωσε εξαιρετική επιτυχία και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων «Ελευθέρια-2014» υπό την αιγίδα του Δήμου Διδυμοτείχου για την 94η επέτειο από την απελευθέρωση της πόλης και



της γύρω περιοχής.
Στη διάλεξη παρουσιάστηκε η ιστορική πορεία του Διδυμοτείχου σε 3 ενότητες:
α. Προϊστορία και Κλασικοί Χρόνοι.
β. Περίοδος Ρωμανίας και Βυζαντίου.
γ. Τουρκοκρατία και Απελευθέρωση.
Το ΔΣ του Συλλόγου εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του σε όλους τους παρεβρισκόμενους , τους εκπροσώπους του Δήμου και της Ιεράς Μητρόπολης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, όλους τους συμπολίτες μας που γέμισαν με θέρμη το Κέντρο Θρακικών Μελετών και παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη διάλεξη.
Τέλος, ευχαριστεί τα μέλη του Συλλόγου που εργάστηκαν στον προσωπικό τους χρόνο για να προετοιμάσουν την όλη εκδήλωση. Τους ομιλητές που ανατρέξαμε στις πηγές για να συντάξουν αξιόλογες παρουσιάσεις. Τους συνεργάτες μας που επένδυσαν την εκδήλωση με βίντεο και μουσική. Όσους συνέδραμαν με τα δικά τους μέσα, στη μεγαφωνική και φωτογραφική κάλυψη. Όλους τους αφανείς συντελεστές που σε σύντομο χρονικό διάστημα, λειτουργώντας σαν μία ομάδα, συνέδραμαν με κάθε τρόπο στην επιτυχία.
Η διαδρομή του Διδυμοτείχου ξεκινάει από τα βάθη των αιώνων και θέλουμε να πιστεύουμε ότι προεκτείνεται στο φωτεινό μέλλον. Οι ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ σας περιμένουμε να γίνεται συνοδοιπόροι μας σε αυτή την πορεία, της Γνώσης και Δράσης.
Εκ του προσωρινού ΔΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου