Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΙΝΙΤΕΣ



                                          Αλεξανδρούπολη  26/2/2014

             ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΕΛΛΗΝΟΜΟΥΣΕΙΟΝ   ΑΙΝΟΥ
                 ΣΚΡΑ  4
68100    ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
τηλ./φαξ:   25510 33615 
  e mail : info@ainites.gr 

Αριθμ.  Πρωτ.  11


      Αγαπητά μέλη και φίλοι,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας, όπως  άλλωστε σας είχαμε ενημερώσει και στην Γενική Συνέλευση στις 12 Ιανουαρίου 2014, σχεδιάζει να πραγματοποιήσει μια σειρά πολιτιστικών εκδρομών.
Για να προγραμματιστούν με τον καλύτερο τρόπο, σας στέλλουμε το πρόγραμμα με τις ημερομηνίες και τους προορισμούς των πολιτιστικών εκδρομών ώστε να έχετε το χρόνο να προγραμματίσετε τη συμμετοχή σας.

1.   Κυριακή  16 Μαρτίου  2014 -  Αδριανούπολη (μονοήμερη),  
Επίσκεψη στα μουσεία ( το μουσείο Υγείας και το Αρχαιολογικό μουσείο όπου φυλάσσονται όλα τα αρχαιολογικά ευρήματα της Αίνου), περιήγηση στις άλλοτε ελληνικές γειτονιές, στο Σιδηροδρομικό σταθμό,  στο Σελιμιγιέ τζαμί.                   

2.   Κυριακή  4 Μαΐου  2014 –Φίλιπποι – Λυδία – Καβάλα (μονοήμερη), Επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, την Αρχαία Αγορά, το Γυμνάσιο, τις Βεσπασιανές, τα ερείπια των πρωτοχριστιανικών Βασιλικών Ναών, το Οκτάγωνο και το Αρχαίο Θέατρο της πόλης. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο Βαπτιστήριο της Λυδίας, όπου στα μέσα του 1ου αι. στον ποταμό Ζυγάκτη ο Απόστολος Παύλος βάπτισε την πρώτη Χριστιανή της Ευρώπης, την Λυδία  και μετά θα μεταβούμε στην παραθαλάσσια πόλη της Καβάλας.

3.   Αρχές Ιουλίου 2014 – Αίνος (μονοήμερη),
Επίσκεψη στις άλλες περιοχές της Αίνου, ποταμός Έβρος και στο αντίστοιχο δέλτα του στην Αίνο, στη Βασιλική της κόρης του αυτοκράτορα (KRAL KIZI), γύρος του κάστρου και επίσκεψη σε υπόγειο ναό, φαγητό και μπάνιο στη Δρακοντίνα.

4.   Τελευταίο δεκαήμερο Ιουνίου 2014  -  Κάτω Ιταλία & Σικελία (8 μέρες).   Για την πολιτιστική αυτή εκδρομή το πρόγραμμα και το κόστος θα σας ανακοινωθεί σε σύντομο διάστημα.


Δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Συλλόγου καθημερινά 11.00 – 14.00 Παρακαλούμε να δηλώσετε εγκαίρως την προτίμησή σας ώστε να γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό για να κλείσουμε λεωφορεία.
Ειδικά για την πρώτη εκδρομή στην Αδριανούπολη δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014.

·        Κόστος  μονοήμερης  εκδρομής  20 € το άτομο (δεν περιλαμβάνονται οι είσοδοι των μουσείων και το γεύμα).
·        Απαραίτητη προϋπόθεση να έχετε αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες ή διαβατήριο σε ισχύ.
                                           















                                                    
                                                                      Το Διοικητικό Συμβούλιο


Το “Ελληνομουσείον Αίνου” διοργανώνει:

ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΡΑΚΗ
ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ
Αλεξανδρούπολη – ΚΑΣΤΑΝΙΕΣ – ΚΑΡΑΓΑΤΣ – αδριανουπολη


ΚΥΡΙΑΚΗ 16/03/14: ΚΑΣΤΑΝΙΕΣ – ΚΑΡΑΓΑΤΣ – ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ
Αναχώρηση από την Αλεξανδρούπολη στις 07:00 για τον Βόρειο Έβρο & τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Έλεγχος διαβατηρίων ή ταυτοτήτων νέου τύπου* στο τελωνείο των Καστανεών, σύντομη επίσκεψη στο κατάστημα αφορολογήτων ειδών και στη συνέχεια είσοδος στην Ανατολική Θράκη. Αρχικά θα επισκεφτούμε το Κάραγατς, την παλιά Ορεστιάδα, όπου βρίσκεται και ο παλιός Σιδηροδρομικός σταθμός, απ’ όπου περνούσε και το θρυλικό Orient Express, καθώς και το ψηλό μνημείο της Λωζάννης. Κατόπιν 

άφιξη στην Αδριανούπολη, που είναι χτισμένη στις όχθες του Έβρου ποταμού. Εκεί θα επισκεφτούμε αρχικά το τεράστιο συγκρότημα του Σουλτάνου Βαγιαζήτ Β’, που στεγάζει το πρωτότυπο & βραβευμένο από το Συμβούλιο της Ευρώπης Μουσείο Υγείας της πόλης, όπου θα δούμε την οργάνωση ενός “Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου” στα Οθωμανικά χρόνια, καθώς και τεχνικές & μπαχαρικά που χρησιμοποιούνταν παλιότερα από Τούρκους και Έλληνες προκειμένου να θεραπευτούν. Κατόπιν στην καρδιά της Αδριανούπολης θα επισκεφτούμε το Αρχαιολογικό & Εθνογραφικό Μουσείο, καθώς και το άξιο παρατήρησης & θαυμασμού, μεγαλύτερο τζαμί της Ευρώπης, τέμενος Σελιμιγιέ. Πρόκειται για το μεγαλοπρεπές τζαμί του Οθωμανού σουλτάνου Σελίμ Β', χτισμένο το 1574. Το Τέμενος αποτελεί κομψοτέχνημα της ισλαμικής αρχιτεκτονικής και το αρτιότερο δημιούργημα του περίφημου -ελληνικής καταγωγής- αρχιτέκτονα Μιμάρ Σινάν. Τέλος ελεύθερος χρόνος για βόλτα στην παλιά ελληνική συνοικία, γεύμα & αγορές στην κλειστή & ανοιχτή αγορά. Επίσης μπορούμε να απολαύσουμε ένα ανατολίτικο λουτρό, σε κάποιο από τα αυθεντικά χαμάμ της πόλης. Επιστροφή αργά το απόγευμα στην Αλεξανδρούπολη.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Κόστος συμμετοχής κατ’ άτομο: € 20,00
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
·         Μεταφορές, περιηγήσεις, με καινούριο υπερυψωμένο κλιματιζόμενο λεωφορείο
·         Αρχηγός / Ξεναγός από την Αλεξανδρούπολη
·         ΦΠΑ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
·         Είσοδοι Μουσείων
·         Ό,τι δεν αναφέρετε ρητά στο πρόγραμμα και γενικά ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό

*Για την εκδρομή στην Αδριανούπολη, ισχύει και η ταυτότητα νέου τύπου, προτιμάται όμως το διαβατήριο εάν υπάρχει ως ταξιδιωτικό έγγραφο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου