Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΝΑΣ ΠΑΥΛΙΔΟΥ



Τι συμβαίνει όταν ένας ζωγράφος κάθε μέρα που ξυπνά,  ζωγραφίζει την εικόνα του εαυτού του  στον καθρέφτη, για 20 συνεχείς ημέρες;
Όταν κάθε μέρα τίθενται υπαρξιακά και άλλα ερωτήματα που πρέπει να τα απαντήσει, μέσα από το πινέλο και το μολύβι;
Πόση αλήθεια για τον εαυτό μπορεί να
αποδοθεί μέσα από έναν χρωστήρα, και πόσο αλλάζει η εικόνα μας, μέρα με τη μέρα;

Απαντήσεις, επιχειρεί να δώσει η ζωγράφος Μαριάννα Παυλίδου, σε μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο της Γερμανίας, πριν από 18 ολόκληρα χρόνια, στα πλαίσια των σπουδών Παιδαγωγικής της Τέχνης, στην Ακαδημία Εικαστικών Τεχνών του Μονάχου, και πρώτη φορά παρουσιάζεται σε ατομική έκθεση.
¨ Εδώ δεν αρκεί μόνο να παίρνεις ένα πινέλο και να ζωγραφίζεις κάθε μέρα τον εαυτό σου, πρέπει να σκεφτείς και να καταγράψεις τις εμπειρίες  σου κατά τη διάρκεια της ζωγραφικής, να καταγράψεις συναισθήματα και σκέψεις,  να παρατηρείς την εξέλιξη της δουλειάς και να κρατάς ένα γραπτό ημερολόγιο γι αυτήν¨…
Τα έργα εκτίθενται από σήμερα στον φιλόξενο χώρο του καφέ Artgallery, που σου δίνει τη δυνατότητα να αναπαύεσαι ανάμεσα σε ένα εικαστικό περιβάλλον, και να έρχεσαι άμεσα σε επαφή με την εικαστική δημιουργία, μόνος ή μαζί με τους φίλους σου.

Τα έργα, μαζί με κείμενα της έρευνας, θα παρουσιαστούν στα εγκαίνια, Τρίτη 11 Φεβρουαρίου, στις 7:30 το βράδυ, ενώ την ερχόμενη Πέμπτη στις 7 η ώρα, θα δοθεί η διάλεξη ¨Ο ρόλος του πορτρέτου στην Ιστορία των Εικαστικών Τεχνών¨, που αποτελεί  μέρος της έρευνας.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια πορτρέτου για μικρούς και μεγάλους, σε μέρες και ώρες που θα ανακοινωθούν.
Η Artgallery βρίσκεται στην οδό Σκρα 2-4, και είναι ανοικτή για το κοινό από τις 9 το πρωί έως τις 11 το βράδυ. Τηλ. Επικοινωνίας, 25510-81220.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου