Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Συνεργασία του Ιστορικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης με την ΙΘ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης
Το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης εγκαινιάζει τη συνεργασία με τη ΙΘ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων για την πραγματοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2013-2014.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00, η αρχαιολόγος - μουσειολόγος της ΙΘ' ΕΠΚΑ κα Νάγια Δαλακούρα θα πραγματοποιήσει στον εκθεσιακό χώρο του Μουσείου... εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας 7 έως 10 ετών με θέμα τον αρχαίο πολιτισμό της Αιγύπτου και τίτλο: «Είδε κανείς τον Ραχοτέπ;».

Επιπλέον, συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά η συνεργασία του Ιστορικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης με τον Σύλλογο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Θράκης, καθώς πέρυσι υπήρξε μεγάλη συμμετοχή παιδιών στα προγράμματα που πραγματοποιήθηκαν από τα μέλη του ΣΕΑΘ.

Το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου και ώρα 18:30 η εκπαιδευτικός κα Κατερίνα Αγγειοπλάστη θα πραγματοποιήσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: «Άρης, ο κόκκινος πλανήτης» για παιδιά ηλικίας 8 έως 9 ετών.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00, το εικαστικό εργαστήρι με τίτλο: «Η πόλη των Χριστουγέννων», με τον ζωγράφο κ. Απόστολο Ιτσκούδη. Το εικαστικό εργαστήρι αφορά παιδιά όλων των ηλικιών.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στα προγράμματα είναι η κράτηση θέσεων στο τηλέφωνο του Μουσείου 2551028926. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Όλα τα προγράμματα έχουν διάρκεια περίπου 1,5 ώρα. Το κόστος συμμετοχής είναι 1 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου